De groengroep: update mei 2021

Er gebeurt vanuit bewoners veel rondom het groen in de wijk. Dat stemt ons blij! Een update:

Plantenbakken inmiddels zijn diverse buurgenoten aan de slag gegaan! Geweldig. Zie jij nog een bloembak waar je iets aan wil doen, ga je gang

Talmalaan richting rotonde Willem Dreeslaan/ Samuel van Houtenstraat: gras rondom fietspad vervangen door robuust groen: dit voorjaar zal de strook die naast de Talmalaan is ingezaaid worden met zaden voor bijen, insecten en vlinders. Het stuk tussen het fietspad en het blauwe gebouw willen we dit najaar met robuust groen beplanten. Meehelpen en denken geef je op!
Wat is robuust groen? Lees het hier.

Verder nog:

  • Bomen Samuel van Houtenstraat: de gemeente gaat onderzoeken of dit najaar vier bomen in overleg met de bewoners terug geplant kunnen worden. 
  • Melis Stokestraat tussen Troelstralaan en Nolenslaan: langs de parkeerplaatsen tegels eruit en groen strook tussen de bomen realiseren. 
  • Talmalaan, Kardinaal de Jongweg, gebouw ‘De premier’: grasveld rondom de flat aanpakken en gevarieerd groen; struiken, planten aanleggen.
  • Gerbrandystraat rondom de nieuwbouw: in 2022 gaat de sloop en nieuwbouw van start. Wij hebben meegedacht. We zijn benieuwd er in de blauwdruk staat! 

Sluit je bij ons aan! Of heb je een idee? We denken graag met jou mee! Lees hier meer over de Groengroep.

Recent Posts