IDEEËNBOX

Wil jij meer Street Art,

mooie graffiti of andere kunst in onze buurten

In Lauwerecht en de Staatsliedenbuurt willen we als buurtcomité Stalau de saaie en lelijke transformatorkasten en deuren van elektriciteit gebouwen laten beschilderen en opwaarderen tot fraaie kunstwerken waarbij inwoners ook zelf een ontwerp of idee mogen indienen. Het gaat om ruim 60 schakelkasten.

Kunst in de openbare ruimte voegt kwaliteit en betekenis toe aan de stad. We zijn trots op een aantal mooie muurschilderingen. Bijvoorbeeld op de Draaiweg, Lauwerecht en de hoek Willem Dreeslaan op de Van Der Hoevenkliniek. Transformatorhuisjes staan op verschillende plekken en zijn vaak doelwit voor graffitispuiters. Binnen de wereld van Street Art is het een ongeschreven regel dat je niet over andermans werk heen gaat. Wil jij ook een kleurrijke en schone omgeving door kunst op transformatorhuisjes, vuilnisbakken en lege muren te (laten) maken?

Dat kan met Street Art maar ook door een reuze canvas (Draaiweg/ Troelstralaan) of een beeld.

Inspiratie nodig?

https://www.leonkeer.com/3d-streetpainting/

https://janisdeman.com/

https://kbtr.nl/home/

https://www.verfdokter.com/

Stedin als eigenaar van de schakelkasten in Utrecht zal toestemming moeten geven. Dit is een verantwoordelijkheid en taak voor de Gemeente. Als netbeheerder is Stedin verantwoordelijk voor een veilig en betrouwbaar transport van elektriciteit en gas in provincie Utrecht.

Aanvragen kun je indienen bij het initiatievenfonds:

https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/initiatief-en-invloed/uw-

initiatief/geld/initiatievenfonds/

 

Adopteer een plantenbak

In onze buurten staan verschillende plantenbakken in de openbare ruimte. Een aantal daarvan worden niet onderhouden. Wil jij deze weer opfleuren en adopteren? Dan kun je maximaal 50 euro aanvragen bij het initiatievenfonds.

Wil jij een plantenbak? Neem dan contact op met het wijkbureau: noordoost@utrecht.nl

Of heb je hulp nodig bij het aanvragen of advies nodig over planten dan helpen we jou graag: mail naar buurtcomitestalau@gmail.com

Boomspiegel of geveltuin

Een boomspiegel is een stukje grond rondom een boom. Deze ruimte kan mooi worden opgevuld met planten, in allerlei soorten en maten. Je kunt ook een boomspiegel of geveltuin aanleggen, meer informatie kun je hier vinden op de website van de gemeente.

Of heb je hulp nodig bij het aanvragen of advies over planten, dan helpen we jou graag: mail naar buurtcomitestalau@gmail.com

Idee?!

Welk idee heb jij voor de wijk? Laat het ons weten: mail naar buurtcomitestalau@gmail.com.

Groen

Heb jij ideeën of vragen om de buurt groener te maken? Laat je horen!  mail naar buurtcomitestalau@gmail.com

Groen dak

Wil je meer groen op je dak? Bij de gemeente Utrecht is het mogelijk hiervoor subsidie aan te vragen. Heb je te weinig m2 dan loont het om het samen met buurtbewoners aan te vragen. Meer informatie vind je hier.

Recent Posts