De Groengroep

De leefbaarheid in onze buurten moet verbeteren. Er komen enorm veel woningen bij de komende jaren. Onze leefomgeving wordt niet gelijktijdig aangepast. De visieontwikkeling “Actualisatie Groenstructuurplan Utrecht, stad en land verbonden, Klik hier voor de link. loopt achter op de bouw.

De gemeente zegt eigenlijk “doe het maar met het huidige groen” en als je als buurt wat wil, regel dat dan maar zelf.  De gemeente werkt niet gelijktijdig aan groei van de stad EN aan (recreatief) groen.

We hebben de gemeenteraad benaderd om ons te steunen en onze zorgen gedeeld. Daarnaast zie onze reactie dd 10 maart 2021 op de RSU 2040 (blz 4 en 5). Het document vind je op deze site bij het nieuwsbericht: Zienswijze Buurtcomité Stalau op Ruimtelijke Strategie Utrecht (RSU) 2040.

Help jij ook mee onze buurten te vergroenen?

Dit jaar willen we de volgende groen projecten realiseren.

  • Plantenbakken opfleuren
  • Bomen Samuel van Houtenstraat 4 terug planten
  • Talmalaan richting rotonde Willem Dreeslaan/ Samuel van Houtenstraat: gras rondom fietspad vervangen door robuust groen
  • Talmalaan, Kardinaal de Jongweg, gebouw ‘De premier’: grasveld rondom de flat aanpakken en gevarieerd groen; struiken, planten aanleggen

Voorlopig niet:

  • Draaiweg 51: tegels eruit, groen erin
  • Gerbrandystraat, Oudlaan, Willem Dreeslaan 55: omgeving vergroenen

Help, denk en doe mee, op 18 mei 19.30 hebben we weer een zoom sessie. De link vind je op de site bij agenda.

Wat is robuust groen: https://stadszaken.nl/artikel/1772/alleen-robuust-helpt-tegen-hittestress

Het verslag van ons overleg op 2 maart 2021 vind je hier

De link naar de presentatie van de Groen Groep

Recent Posts